Καλώς ήρθατε στο YinYang.gr

 

Το yinyang.gr είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα για την προώθηση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (ΠΚΙ) στην Ελλάδα. Καλούμε όλους εσάς που ασχολείστε με κάποιο από τα πεδία της ΠΚΙ να συμμετέχετε ενεργά στο εγχείρημα αυτό.

 

e-shop - Είσοδος Μέλους

Κρανιοβελονισμός

Ο κρανιοβελονισμός είναι μια μέθοδος κατά την οποία ερεθίζονται σημεία βελονισμού, γραμμές και περιοχές του κρανίου με σκοπό την αντιμετώπιση και την πρόληψη παθήσεων. Ο ερεθισμός αυτός πραγματοποιείται με τον βελονισμό ή άλλη φυσική θεραπευτική μέθοδο. Ο κρανιοβελονισμός χρησιμοποιείται συχνά για την θεραπεία εγκεφαλικών παθήσεων.

Ο κρανιοβελονισμός δημιουργήθηκε από 2 διαφορετικές θεωρίες. Την θεωρία των τζανγκ φού οργάνων και των μεσημβρινών της ΠΚΙ και την θεωρία προβολής των λειτουργιών του εγκεφαλικού φλοιού στην επιφάνεια του κρανίου. Ο κρανιοβελονισμός στηρίζεται στην θεωρία της ΠΚΙ. Στις "Απλές Ερωτήσεις" των "Κλασσικών Κειμένων του Κίτρινου Αυτοκράτορα" αναφέρεται πως η κεφαλή είναι ο οίκος της διάνοιας και πως όλοι οι γιάνγκ μεσημβρινοί, ο μεσημβρινός του ήπατος και της καρδιάς συνδέονται άμεσα με την κεφαλή. Όμως και όλοι οι γιν μεσημβρινοί μέσω των διακεκριμένων μεσημβρινών, επίσης συνδέονται με την κεφαλή.