Καλώς ήρθατε στο YinYang.gr

 

Το yinyang.gr είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα για την προώθηση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (ΠΚΙ) στην Ελλάδα. Καλούμε όλους εσάς που ασχολείστε με κάποιο από τα πεδία της ΠΚΙ να συμμετέχετε ενεργά στο εγχείρημα αυτό.

 

e-shop - Είσοδος Μέλους

Βεντουζοθεραπεία


Η βεντουζοθεραπεία (bá guànr, 拔罐儿) είναι μια θεραπευτική μέθοδος  της ΠΚΙ.  Κατά την βεντουζοθεραπεία ειδικά διαμορφωμένο δοχείο (βεντούζα ξύλινη, γυάλινη, μεταλλική ή πλαστική) εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δέρματος ασκώντας αρνητική πίεση στους ιστούς που βρίσκονται κάτω από αυτό  αναρροφόντας τους. Εφαρμόζεται σε διάφορα σημεία του σώματος με σκοπό την τοπική ή συστηματική θεραπεία.
Η μέθοδος κατά την οποία χρησιμοποιείται αναφλέγον υλικό για την αφαίρεση αέρα από το δοχείο, καλείται "βεντούζα φωτιάς" (huǒ guàn, 火罐). Η επικλινής θέση είναι η θέση που χρησιμοποιείται συχνότερα στην βεντουζοθεραπεία, ειδικά σε παιδιά και ηλικιωμένους.

Ενδείξεις
  Η βεντουζοθεραπεία χρησιμοποιείται κυρίως για τη θεραπεία πόνου, για την αντιμετώπιση δερματικών φλεγμονών, γαστρίτιδας, αρθραλγίας, δυσπεψίας, κοινού κρυολογήματος, βήχα, οσφυαλγίας, δήγματα εντόμων και φιδιών και σύνδρομα υπερβολής. Ο συνδυασμός της βεντουζοθεραπείας και αποβολής αίματος χρησιμοποιείται για να θεραπεία μωλώπων, δερματικών παθήσεων όπως ερυσίπελας, νευροδερματίτιδα και για την αποβολή παθογόνων όπως η ζέστη.


YinYang.gr