Καλώς ήρθατε στο YinYang.gr

 

Το yinyang.gr είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα για την προώθηση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (ΠΚΙ) στην Ελλάδα. Καλούμε όλους εσάς που ασχολείστε με κάποιο από τα πεδία της ΠΚΙ να συμμετέχετε ενεργά στο εγχείρημα αυτό.

 

e-shop - Είσοδος Μέλους

Yπηρεσίες:Tai Ji Quan, Qi Gong

Το Τάι Τσι Τσουάν (tai chi chuan, taijiquan) αποτελεί μέρος της πλούσιας κουλτούρας της Κίνας εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Η κατά λέξη μετάφραση του είναι «μεγάλη μοναδική γροθιά» και είναι πολεμική τέχνη, αλλά είναι ταυτόχρονα και άσκηση για συγκέντρωση και υγεία. Το Τάι Τσι Τσουάν είναι μια τέχνη της οποίας οι αργές και απαλές κινήσεις κρύβουν αρκετή δύναμη και ζωντάνια. Όπως χαρακτηριστικά λέει και μια κινέζικη παροιμία: «μέσα στο βαμβάκι κρύβεται μια βελόνα».

Η φιλοσοφία του στηρίζεται πάνω στις αρχές του γιν γιανγκ, στους νόμους των αντιθέσεων. Το Τάι Τσι συμβολίζει το γιν και γιανγκ ως ενότητα δυο αντίθετων δυνάμεων, που κυλούν η μια μέσα στην άλλη, κινούμενες από την ενέργεια. Το Τάι Τσι Τσουάν είναι η σωματική ερμηνεία της φιλοσοφίας του τάι τσι. Είναι η μικροκοσμική αντανάκλαση του νόμου της φύσης με τον οποίο ο άνθρωπος χρειάζεται να συνεργαστεί και να τον αποδεχτεί.

Οι αργές και ήρεμες κινήσεις του συμβολίζουν τη δύναμη της ζωής που συνεχώς αλλάζει και κυλάει. Ο σταθερός ρυθμός επιτρέπει στο υποσυνείδητο να ησυχάσει και να συγκεντρωθεί. Για τους εκπαιδευόμενους σε αυτήν την τέχνη είναι αναγκαία η καθοδήγηση ενός καλού δασκάλου, και η συνεχής και ακούραστη εξάσκηση. Τα κύρια στυλ του Τάι Τσι Τσουάν είναι πέντε: το Τσεν, το Γιανγκ, το Γου, το Χάο και το Σουν. Το Γιανγκ στυλ αναπτύχθηκε στα μέσα του 1800μχ.

Η καθημερινή εξάσκησή του μπορεί να κρατήσει το σώμα σε μια καλή φυσική κατάσταση μέχρι τα βαθειά γεράματα. Ηρεμεί το νευρικό σύστημα ανοίγει την αναπνοή κάνοντάς τη πιο βαθειά και ήρεμη, και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Αυξάνει την αντοχή, καθαρίζει το νου και βοηθάει αποτελεσματικά σε προβλήματα μέσης, ώμων, αρθριτικών.

Σαν πολεμική τέχνη μπορεί να καλλιεργήσει και να αυξήσει την εσωτερική ενέργεια. Αναπτύσσει την υπομονή και την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, δυναμώνοντας το σώμα βοηθώντας το να αποκτήσει υψηλού επιπέδου δυνατότητες . Σήμερα το Γιανγκ στυλ είναι το πιο διαδεδομένο σε όλον τον κόσμο. Η μεγάλη φόρμα των 108 κινήσεων, τα σπαθιά, και οι διάφορες ασκήσεις δυο ατόμων συμπληρώνουν το σύστημα.

Ο Α.Σ. Τάι Τσι Τσουάν Αθήνας βρίσκεται υπό την αιγίδα του Tung Ying Jie Taiji Legacy, του Master Alex Dong

Share |