Καλώς ήρθατε στο YinYang.gr

 

Το yinyang.gr είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα για την προώθηση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (ΠΚΙ) στην Ελλάδα. Καλούμε όλους εσάς που ασχολείστε με κάποιο από τα πεδία της ΠΚΙ να συμμετέχετε ενεργά στο εγχείρημα αυτό.

 

e-shop - Είσοδος Μέλους

Άρθρα

Φιλτράρισμα Αποτελεσμάτων       Ταξινόμηση
Τάι Τσι Η ιδανική άσκηση για την οστεοπόρωση

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει σε μερικά επιστημονικά άρθρα του πως το Ται Τσι (ΤΤ) είναι μια πολύ καλή άσκηση για την πρόληψη αλλά και την συμπληρωματική θεραπεία της οστεοπόρωσης. Τα τρία βασικά προτερήματα του Ται Τσι είναι ότι πρώτον μειώνει κατά 47,5% (Wolf et al.) τις πτώσεις και τον φόβο για αυτές. Αυτό αφορά  κυρίως στους ανθρώπους της 3ης ηλικίας αλλά και ασθενείς με κινητικά προβλήματα. Ο δεύτερος λόγος που δίνει πλεονέκτημα στο ΤΤ είναι ότι δεν χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό για να το εφαρμόσει κανείς και τρίτον η άσκηση αυτή  είναι αρκετή ώστε να δώσει το ερέθισμα στον οργανισμό για την αύξηση της οστεοβλαστικής δράσης χωρίς από την άλλη να καταπονεί ιδιαίτερα τις αρθρώσεις. Το Τάι Τσι για την Οστεοπόρωση έχει σχεδιαστεί συγκεκριμένα για άτομα που πάσχουν από οστεοπόρωση αλλά είναι και μία υπέροχη γυμναστική για σχεδόν οποιονδήποτε.

Αποτελεσματικότερες οι εναλλακτικές θεραπείες για τους πόνους στη μέση

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται κάθε χρόνο σε συμβατικές θεραπείες για την ανακούφιση των ασθενών που υποφέρουν από πόνους στη μέση. Αλλά δεν πρόκειται παρά για πεταμένα χρήματα, επισημαίνει βρετανική υπηρεσία και τάσσεται υπέρ των εναλλακτικών θεραπειών.